Akademiska Musiker är ett finskt företag som grundades 2013. I Finland bär företaget namnet Akateemiset Muusikot. Verksamhet i Sverige startades 2014 och har sedan dess ökat stadigt. 

Akademiska Musiker består av studerande och redan utexaminerade musiker från musikhögskolor från olika delar av Sverige. Vi har ett brett kontaktnät och kan därför ta hänsyn till kundens önskemål vid valet av musiker angående pris, erfarenhet och repertoar.

Nedan kan du läsa mer om oss och om några av våra musiker. 

musik till bröllop, musik till festen, pianolärare, violinlärare, instrumentallärare, Akademiska Musiker

Om oss

Anna Zapasnik

Anna är är klassisk pianist samt grundare av Akademiska Musiker och Akateemiset Muusikot. Akateemiset Muusikot är Finlands största musikförmedlingstjänst med över 1500 musiker i deras nätverk. Anna förvaltar ekonomin av Akademiska Musiker. 

Anna har studerat ekonomi vid Aalto Universitetet och klassisk piano vid Kungliga Musikhögskolan och utexaminerades som pianopedagog från Yrkeshögskolan Metropolia i Helsinki.

Musik till bröllop, musik till festen, musik till dop, musik till begravning
Julia Reinikainen

Julia tog sin masterexamen i piano solo/kammarmusik vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm 2014 och jobbar för närvarande som frilansande pianist och pianolärare. Hon har fått sin pedagogiska utbildning vid Tammerfors Yrkeshögskola i Finland varifrån hon examinerades med högsta betyg. 

Julia har upprätt bl.a. på Pianoaura Festival i Finland, Kom & Hör Kammarmusikfestival och på Konstakademin i Stockholm samt på bröllop, festgalor och i olika festligheter med olika ensembler och orkestrar (bl.a. KTHs Akademiska Kapell). Julia är verksamhetsledare på Akademiska Musiker och har kontakt med både musiker och kunder.  

 

Lyssna här

musik till bröllop, musik till fest, pianolärare, violinlärare
Suvi Tönkyrä, violin

Suvi är en finländsk violinist och behörig violinlärare som har bott i Sverige sedan 2010. För närvarande studerar hon symfoniskt orkesterspel på masternivå för Øyvor Volle vid Högskolan för scen och musik i Göteborg. Hon har även studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Metropolia Yrkeshögskolan i Finland.

 

Suvi är en aktiv kammarmusiker. Hon har spelat i flera stråkkvartetter och nu medverkar hon i Stråkkompaniet- stråkkvartetten. Dessutom har hon jobbat som assisterande fiollärare i Kall-kursen i Jämtland sedan sommaren 2012. Suvi kan ordna diverse repertoar till ditt evenemang med olika sättningar – allt från solo violin till en stråkkvartett.

musik till bröllop, musik till fest, pianolärare, violinlärare, instrumentallärare, flöjtlärare
Kristine West, blockflöjt

Kristine är en flerfaldigt prisbelönt blockflöjtist och traversflöjtist av den nya generationen. Med kandidat- och masterexamina i tidig musik vid Kungl. Musikhögskolan, flerfaldiga stipendier och vinster i musiktävlingar i kombiantion med ett aktivt musicerande på både svenska och utländska scener har hon redan gjort avrtyck i musiklivet som en aktiv ung musiker. Hon spelar kontinuerligt med flera egna ensembler, som solist och orkestermusiker. Utöver barock- och kammarmusikscenen är hon även verksam på folk- och världsmusikscenen och spelar folkliga flöjtvarianter från Skandinavien. Kristine undervisar även privat i blockflöjtsspel, -repertoar och Svensk Folkmusik.

 

Lyssna här

 

Akademiska Musiker, musik till festen, musik till bröllip, musik till dop, coverband, festband, saxofonlärare, musik till fest,
Philip Daveby, saxofon 

Philip är en mångsidig saxofonist och klarinettist med erfarenhet ifrån bröllop, jazzklubbar, begravningar, konserthus och nattklubbar. Han studerar sista året på jazzmusikerutbildningen vid Örebro Musikhögskola. Trots att utbildningen ännu inte är klar turnérar Philip flitigt runtom i landet med olika band och i solosammanhang. Med ett 100-tal spelningar per år och flera egna projekt ser framtiden ljus ut. 
 
Philip har sina rötter i den klassiska musiken, men föll tidigt för jazzen. Genom egna band så som Bowties, Anna and the Cat Combo och Daveby Nonett har han fått möjlighet att bredda sig som musiker och besöka många olika spelplatser. Philip är även en lovande kompositör och arrangör vilket ger sig utryck i flera av hans jazzgrupper. Han har stor studiovana och är en duktig storbandsmusiker. 
 
Förgyll ditt event med saxofon i oändliga kombinationer. Inget uppdrag är för stort eller litet. 
 
Lyssna här

Modern Strings
Modern Strings

Modern Strings är en mångsidig och kreativ violin - gitarr duo. Både Viktor och Yngve har kandidatexamen från Högskolan för Scen och musik i Göteborg respektive Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och lång erfarenhet som frilansmusiker. Duon har en bred repertoar som de varierar utefter kundens önskemål, allt från klassisk till pop och folkmusik. De blir regelbundet bokade för bröllop, fester, konserter och studioinspelningar.  

 

Modern Strings har möjlighet att själva ta med den utrustning de behöver, det vill säga instrumentmikrofoner, högtalare etc. 

Lyssna här

 

musik till bröllop, musik till festen, pianolärare, violinlärare, instrumentallärare, Akademiska Musiker, gitarrlärare
Sebastian Gerstel Sollerman, gitarr

Sebastian är en klassisk gitarrist och gitarrlärare. Han började spela gitarr i fjorton års ålder. Nu har han tagit examen på det konstnärliga masterprogrammet i musik vid Kungl. Musikhögskolan med Georg Gulyas som huvudlärare och jobbar för nuvarande som frilansande gitarrist och gitarrlärare.

 

Sebastian har deltagit aktivt i ett flertal mästarklasser med internationellt välkända gitarrister som Marcin Dylla (Polen), Ricardo Gallén (Spanien), Odair Assad (Brasilien), Zoran Dukic (Kroatien), Gary Ryan (Storbritannien), Pablo Márquez (Argentina), Àlvaro Pierri (Uruguay), Eduardo Fernandez (Uruguay), Mats Bergström (Sverige) och dessutom erhållit ett flertal stipendier från olika stiftelser.

 

Sebastian spelar gärna på bröllop, dop, begravningar och företagsevents. Hans musik fungerar både som soloframträdande och bakgrundsmusik. Dessutom samarbetar Sebastian gärna med andra musiker enligt önskan. 

 

Lyssna här

musik till bröllop, musik till festen, pianolärare, violinlärare, instrumentallärare, Akademiska Musiker
Francesco Moretti, accordeon

Francesco Moretti är professionell accordeonist. Hösten 2014 påbörjade han solist diplom utbildningen vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. År 2013 vann han priser vid Rancati Chamber Music Competition och Rotary Club Accordeon Competition i Milan, Italien. 

 

Francesco samarbetar kontinuerligt med kammarmusik i olika konstellationer. Han har sett till att genom egna kompositioner och arrangemang ge accordeon en större och mer utvecklade roll inom kammarmusiken. Han har en mycket bred erfarenhet med andra musik genrer som jazz, folkmusik bl.a tango, klezmer och världsmusik. Sedan år 2000 har Francesco undervisat i accordeon och musik och lett olika projekt för barn, unga och funktionhindrade människor. Han konserterar ofta och kombinerar hans studier med frilans.

 

Lyssna här

musik till bröllop, musik till festen, pianolärare, violinlärare, instrumentallärare, Akademiska Musiker, duo till bröllop
Duo Abreu Sisters, violin och gitarr

Systrarna Lissy (violin) och Ariadna Abreu Ruiz (gitarr) utgör den hyllade duon Abreu Sisters, vars repertoar är en variation av kubansk klassisk och traditionell musik, klassisk världsmusik och improviserade toner. Både Lissy och Ariadna har studerat musik sedan barndomen i Havana och uppträtt nästan lika länge. Systrarna bosatt sig i Sverige för drygt 12 år sedan och erhållit kandidat- och Masterexamina samt Avancerad påbyggnad utbildningar vid respektive Musikhögskolan i Göteborg och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

 

Duo Abreu Sisters har en mycket originell och unik koncept. Kombinationen violin och gitarr är inte särskilt vanligt inom kammarmusiken därför har systrarna sett till att skaffa sig en toppskicklighet med att göra egna arrangemang. Deras hjärtefråga är att främja kubanska klassiska musiken och ge inspiration till dagens kompositörer att skapa musik originell skriven för violin och gitarr.

 

Den flerfaldigt prisbelönt duo är mycket väl etablerad och konserterar kontinuerligt runt om Sverige och även utomlands. Systrarnas musicerande är mycket uttrycksfullt och deras samspel bedöms ofta som världsklass. 

 

Lyssna här

 

Musik till festen, musik till bröllop, musik till dop, musik till begravning, musik vigsel, violinlärare, pianolärare, gitarrlärare
Ivar Eriksson, violin

Ivar är en van ensembleledare, kammarmusiker och omtyckt orkestermusiker med uppdrag i bland annat Sveriges Radios Symfoniorkester, Kungliga Hovkapellet samt som konsertmästare i KMH symfoniorkester under sin masterutbildning. Han spelar med varm klang och stort uttryck. Ivar är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där han tog sin masterexamen i symfoniskt orkesterspel våren 2014. 

 

Ivar kan anlitas för alla möjliga uppdrag och kan tillsammans med kunden tillgodose de musikaliska behov som finns. Bröllop som begravning, event och studioinspelningar. 

 

Lyssna här

 

Akademiska Musiker, musik till festen, musik till bröllop, musik till dop, musik till begravning, mingelmusik, coverband, pianolärare, viollinlärare, girarrlärare,
Iveta Calite, piano

Iveta Calite är en lettisk pianist och pianopedagog. Hon har tagit sin konstnärliga kandidatexamen i klassisk piano både vid Ecole Normale de Musique de Paris i Frankrike och vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och masterexamen vid Kungl. Musikhögskolan för prof. Stefan Bojsten 2016.

 

Iveta är en engagerad kammarmusiker och ackompanjatris och framträder ofta med sångare och med hennes pianokvintett. Som solist och kammarmusiker har hon uppträtt på olika konserter och festival i bl.a. Lettland, Sverige och Frankrike. Iveta har undervisat barn och vuxna i piano sedan många år tillbaka. Hon var en del av personalen vid Institut de Culture Musicale i Paris och för närvarande ger hon privatlektioner i Stockholm.

 

Iveta är den rätta pianisten till evenemanget som kräver en professionell och erfaren uppträdare. Hennes spel lämnar ingen oberörd. 

 

Lyssna här

Akademiska Musiker, musik till bröllop, musik till festen, instrumentallärare, sångpedagog, jazz till festen, jazzband, pianolärare, musik till begravning
Karolina & Filipe, sång och piano

Karolina går sista året på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm där hon utbildar sig till musiklärare med inriktning sång och rytmik. Dessförinnan är hon utbildad musikalartist på Balettakademien och Kulturama samt att hon även studerat sång på Vocal Tech Music Schools i London. Karolina har flera års erfarenhet av att uppträda och har varit ute och spelat på allt ifrån krogar till festivaler, på företagsmingel, privata fester samt på bröllop, begravningar och dop. Karolina sjunger gärna i alla genrer men har sin trygghet i folkmusik (svensk, portugisisk och amerikansk), samt blues, jazz, bossa och musikal. Förutom att frilansa som sångerska ger hon även sånglektioner.

 

Filipe går masterprogrammet för jazzpiano på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är innan dess utbildad klassik pianist och kompositör. Han har spelat solo, i trio och storband och har jobbat som kompositör, arrangör och pianist tillsammans med många av de ledande namnen inom portugisisk musik. Filipes dagliga liv innefattar olika projekt och inkluderar komposition, arrangering och pianospel av olika slag. Filipe komponerar och spelar I flera jazzprojekt (Yuri Daniel, Tora Tora Big Band, Johannes Krieger), arbetar tillsammans med textförfattare av nutida vokal musik (Amélia Muge, Janita Salomé, Vitorino, Joao Afonso) och ackompanjerar även stumfilm.

 

Tillsammans framför de egna tolkningar av svensk, portugisisk och engelsk folkmusik och jazz. Repertoaren kan även anpassas utefter önskemål. 

 

lyssna här

 

Elin & Kristine, flöjt och fiol 

Med rötter i folkmusikens Dalarna respektive Hälsingland har Kristine och Elin sin gemensamma bakgrund. De möttes på Musikkonservatoriet i Falun där de båda gick gymnasiet för att studera klassisk musik, en bana som ledde dem till varsin Masterexamen vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och en karriär som frilansande musiker - inom såväl den klassiska musiken som folkmusiken och populärmusiken.

 

Kristine frilansar som solist, kammar- och orkestermusiker och Elin spelar i många olika konstellationer och orkestrar, samt är verksam som studiomusiker. Som duo spelar de allt från klassiska pärlor ur den romantiska repertoaren, barockmusik och folkmusik, till visor i arrangemang för två instrument. Med denna intima sättning fokuserar de på klang och samspel och vill ge publiken både humor och eftertanke.